Sylwestrowe roladki

Basia

Przekąski

28.12.2017 8:53

Sylwestrowe roladki

Składniki: 1 bagietka, 20 dag twarożku kanapkowego, 4 liście sałaty masłowej, 10 dag szynki, 10 dag żółtego sera, ¼ papryki czerwonej, 4 ogórki konserwowe, ząbek czosnku, 1 łyżka ziół prowansalskich, sól, pieprz, folia aluminiowa, wykałaczki. Następnie na każdy kawałek kładziemy kolejno liść sałaty, plaster szynki, plaster sera, kawałek papryki, ogórek (przekrojony w poprzek na pół. Sposób przygotowania: Bagietkę kroimy w poprzek na 4 części. Następnie każdy z kawałków kroimy poziomo, ale nie do końca (jak bułkę do hod doga). Przed podaniem kroimy w około 2 cm plasterki.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2014/03/roladki-z-bagietki-skadniki-1-bagietka.html