Zupa zimowa

Basia
Obiad
06.03.2016 21:11
Zupa zimowa

- mięso na wywar (np. porcja rosołowa, skrzydełka) - 30 dag pieczarek - 4-5 dużych ziemniaków - 30 dag wędzonego boczku - 2 duże marchewki - kawałek selera - 2 pietruszki - 1 duża cebula - 2-3 liście laurowe - 4 kulki ziela angielskiego - płaska łyżka tymianku - płaska łyżka oregano - sól, pieprz, cukier - śmietana do zabielenia - masło do smażenia Boczek kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni i dodajemy do wywaru. Ilość porcji: 5 Czas przygotowania: 1h Koszt przygotowania: ok. 10 zł Warzywa obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy w plastry.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2016/01/zupa-zimowa.html