Imprezowe parówki w chrupiącym cieście

Magdalena
Przekąski
28.12.2017 0:54
Imprezowe parówki w chrupiącym cieście

Składniki: (na 1 porcję, na imprezę polecam zrobić więcej 😉 ) - opakowanie parówek z szynki Maestro Henryk Kania - 1/2 szklanki mąki kukurydzianej - 2/3 szklanki mąki pszennej - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 całe jajko - 1/2 szklanki mleka +1-2 łyżki - 1/4 łyżeczki cukru - 1/2 łyżeczki soli - 1/2 łyżeczki słodkiej papryki* - olej do smażenia * jeśli lubicie pikantniejsze potrawy możecie zamienić na ostrą Przygotowanie: Do miski wsypujemy obie mąki, proszek do pieczenia, 1/2 łyżeczki cukru, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki, całość mieszamy łyżką. Nasze imprezowe parówki w chrupiącym cieście odsączamy z nadmiaru tłuszczu i od razu podajemy z ulubionym sosem (najlepiej smakują jeszcze ciepłe, choć są i zwolennicy zimnych 😉 ). Ten przepis udowadnia, że parówki można jeść na wiele sposobów, a nie tylko z chlebem lub w formie hot-doga. Obtoczone w cieście parówki wrzucamy na rozgrzany olej (parówki powinny od razu wypłynąć). Następnie wbijamy całe jajko i dolewamy mleko, wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania gęstej jednolitej masy (jeśli masa wyda się Wam za gęsto możecie dodać odrobinę mleka, ale nie więcej niż 1-2 łyżki). Dziś mam dla Was pyszny i szybki przepis na imprezowe parówki w chrupiącym cieście.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/imprezowe-parowki-w-chrupiacym-ciescie/