Składniki 2 pomidory 150 g startego żółtego sera 2 średnie czerwone cebule 1 łyżka cukru 1 papryka żółta (kawałek zostawić do dekoracji) 1 papryka zielona (kawałek pozostawić do dekoracji) 250 g paluszków krabowych surimi Cebulę pokroić w piórka, posypać cukrem i rękoma ją wymieszać lekko ugniatając. Sos 2 czubate łyżki majonezu 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka gorczycy sól pieprz ziołowy Papryki pokroić w cienkie paseczki dodać starty na tarce ser o grubych oczkach oraz pokrojone w paseczki pod skosem paluszki surimi. Mnóstwo przepisów na sałatki z majonezem, z mięsem, jarzynowe, fit, znajdziecie na moim blogu w zakładce SAŁATKI. Na wierzchu ułożyć papryki pokrojone w paseczki. Obręcz lub tortownicę o średnicy 16 cm ustawić na talerzu i wyłożyć sałatkę lekko ubijać łyżką.