Składniki: pak choi 2 szt, tofu wędzone 10 dag, pomidorki koktajlowe 10 dag, sos sojowy 1,5 łyżki, pieprz do smaku, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Z pak choi odcinamy stwardniałą końcówkę, następnie siekamy w grubszą kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pak cjoi i smażymy na półtwardo, taki stopień usmażenia ja najbardziej preferuje, ponieważ pak choi jest wtedy lekko chrupiące. Z pak choi możemy zrobić zupę, zaserwować ją jako przystawkę lub podać jako dodatek do dania głównego. W moim dzisiejszym wydaniu, kapustę pak choi połączyłam z pysznym wędzonym tofu, pomidorkami koktajlowymi oraz sosem sojowym.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/05/pak-choi-z-wedzonym-tofu.html