Ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą

Agnieszka
Ciasta
22.12.2017 21:25
Ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą

Ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą 80 g masła 100 g masła orzechowego (z orzeszkami lub bez) 150 g erytrolu 1 jajko 150 g mąki (50 g pszennej + 50 g razowej + 50 g konopnej) Robimy małe kulki, a kładąc na blaszkę spłaszczamy na krążki. Ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą Ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą Pieczemy 15 minut w nagrzanym piekarniku. Kwestia smaku ale w ciastkach przez mnie pieczonych zawsze eksperymentuję z różnego rodzaju mąkami oraz staram się nie używać cukru tylko jego zamienniki np. erytrol. łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli gorzka czekolada Masło i masło orzechowe wyciągamy wcześniej z lodówki, aby nabrały temperatury pokojowej. Do puszystej masy dodajemy stopniowo składniki suche (mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą). Ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą Pieczenie ciastek zawsze wydawało mi się zajęciem trudnym oraz wymagającym specjalnych sprzętów i przyrządów kuchennych, których nie posiadam.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://surowkowezycie.blogspot.com/2017/11/ciasteczka-z-masem-orzechowym-i.html