BIAŁA KIEŁBASA PIECZONA Z ZIEMNIAKAMI

Magdalena
Obiad
22.12.2017 21:43
BIAŁA KIEŁBASA PIECZONA Z ZIEMNIAKAMI

Szczególnie pyszna jest pieczona w piekarniku z różnymi dodatkami - u mnie z ziemniakami i cebulką, w winnym sosie z musztardą francuską. Po zagotowaniu, zdejmujemy garnek z ognia i pozostawiamy kiełbasę w gorącej wodzie przez około 10-15 min. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Rada: Przed podlaniem dania winem ziemniaki powinny być prawie miękkie, gdyż po dodaniu wina, w kwaśnym środowisku, ziemniaki nie upieką się i będą twarde. Choć kojarzy się ona głównie ze świętami Wielkanocnymi, to nic nie stoi na przeszkodzie, aby podać ją gościom w inne święta 😉 Gdy odwiedza nas liczna rodzina i przyjaciele, nie ma czasu na kuchenne wpadki i lepiej wśród swoich składników mieć te sprawdzone, które zapewnią kulinarny sukces. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w półksiężyce ( każdy ziemniak kroimy na 8 części ). Wykonanie: Białą kiełbasę najpierw zaparzamy: wkładamy ją do garnka, zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe oraz ziela angielskie i zagotowujemy wodę. Aby kolor czerwonego barszczu stał się wyrazisty, należy dodać ocet jabłkowy, a smak wigilijnej ryby podkreśli ocet słodowy. W przygotowaniu potraw pomogą produkty Octim, które od lat zaostrzają apetyt konsumentów. Tradycyjne śledzie ozdobi musztarda francuska, a postną kapustę z grzybami zaostrzy musztarda sarepska. Naczynie przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 min.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/12/biala-kielbasa-pieczona-z-ziemniakami.html