Składniki - 1 łyżka masła - 3 cebule dymki - 10 nasion kolendry - 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki - 1/2 łyżeczki ostrej papryki - szczypta soli - 650g marchwi - 1l bulionu drobiowego - 1 łyżeczka vegety - 1/2 szklanki bazylii - garść natki pietruszki - 2 ząbki czosnku - 1/4 szklanki oliwy + 2 łyżki do przygotowania grzanek - 1 bagietka - przyprawa włoska (czosnek, cebula, zioła, sól) - 4 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie Marchew obieramy i kroimy w kawałki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, bagietkę kroimy w krążki i posypujemy z obu stron przyprawą włoską. Bazylię, pietruszkę, czosnek oraz oliwę miksujemy z chochlą kremu i łączymy w całość. W garnku rozpuszczamy masło i wrzucamy cebulę, papryki, rozgniecione nasiona kolendry i doprawiamy solą.