Składniki na ok. 4 litry:2 kg czerwonych buraków 1 marchewka 1 pietruszka 2 kwaśne jabłka 6-8 śliwek wędzonych z pestką 3 ząbki czosnku 1 Zanim sięgniecie po torebkę z proszkiem, może wypróbujecie przepis na barszcz prosty jak... barszcz ;). Zanim sięgniecie po torebkę z proszkiem, może wypróbujecie przepis na barszcz prosty jak... barszcz ;). Podawać tradycyjnie z uszkami lub np. z tartą z kiszoną kapustą. Podawać tradycyjnie z uszkami lub np. z tartą z kiszoną kapustą. 4 łyżki octu jabłkowegolub więcej do smaku sól czarny pieprz Buraki, marchewkę, pietruszkę obrać, opłukać zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub pokroić w kostkę. Wszystko co zostanie na sicie przełożyć do garnka, ponownie zalać 2 litrami zimnej wody. Wszystko co zostanie na sicie przełożyć do garnka, ponownie zalać 2 litrami zimnej wody. Jeżeli wolicie Barszcz czerwony na zakwasie, to przepis jest tutaj- klik Jeżeli wolicie Barszcz czerwony na zakwasie, to przepis jest tutaj- klik W wielu widzę kartony, butelki lub torebki z napisem barszcz czerwony. Chcąc, nie chcąc gdy stoję w kolejce zawieszam wzrok na innych wózkach. Nawet jeżeli nie chcecie się bawić w nastawianie zakwasu, można ugotować pyszny barszcz bez niego. czubata łyżka majeranku 4 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 6-8 ziaren czarnego pieprzu Całość zalać 2 litrami zimnej wody, doprowadzić do wrzenia. Całość zalać 2 litrami zimnej wody, doprowadzić do wrzenia.