Składniki: 2 kg udka z indyka Marynata: 2 łyżki miodu 1 łyżka ostrego sosu chilli 3 łyżki oliwy 2 łyżki soli 1 łyżka pieprzu 1 łyżka ulubionych ziół i przypraw (zioła prowansalskie, majeranek, kminek) Przygotowanie: Na 30 minut przed końcem pieczenia rozciąć worek i zapiec mięso z obu stron (funkcja piekarnika grill od góry). Polać marynatą mięso, obtoczyć udka i włożyć do lodówki na minimum 1 godzinę (optymalnie całą noc). Udka piec przez 1 godzinę 30 minut w 180 stopniach grzanie góra-dół. Po pół godziny pieczenie przewrócić worek z mięsem na drugą stronę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kuchniawedwoje.pl/pieczone-udko-indyka/