Rolada drobiowo-wieprzowa - i na ciepło i na zimno !!!

Pati
Obiad
19.12.2017 15:43
Rolada drobiowo-wieprzowa - i na ciepło i na zimno !!!

Rolada drobiowo-wieprzowa Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowego 2 piersi z kurczaka 2 małe jajka ulubione przyprawy (u mnie: czosnek granulowany, papryka ostra, papryka słodka, mielone ziele angielskie, pieprz) sól Mięso z kurczaka mielimy. Zazwyczaj jeśli robimy roladę z dwóch mięs, jedno z nich jest mielone a drugie w całości 😉 Rolada drobiowo-wieprzowa jest pyszna zarówno na gorąco, jako danie główne lub na zimno, jako wędlina. Podajemy na ciepło z sosem np. grzybowym lub na zimno jako wędlinę. Po tym czasie odwijamy ją z papieru do pieczenia i podpiekamy jeszcze około 10 minut aby nabrała koloru. Roladę owijamy papierem do pieczenia i w nim ją pieczemy w 170° przez 30 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://patigotuje.pl/posilki/dania-glowne/rolada-drobiowo-wieprzowa