Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Wątróbka drobiowa z pieczarkami w sosie śmietanowym wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 500 g wątróbek drobiowych 300 g pieczarek 250 ml śmietany lub jogurtu naturalnego 1 jabłko 1 cebula 1 łyżeczka tymianku sól (pieprz) maka do panierowania 1 szklanka mleka olej do smażenia Chwilę obsmażamy do lekkiego zeszklenia, wrzucamy pokrojone w drobną kostkę jabłko i smażymy 1 min. Dorzucamy posiekane w plasterki pieczarki. Wątróbki są mega delikatne, łagodne w smaku i w sam raz nawet jak ktoś jak ja za wątróbką ogólnie nie przepada. Jak już tu kiedyś wspominałem, wątróbka nie była moim ulubionym daniem, jednak przekonałem się do wątróbek drobiowych i teraz często goszczą na moim stole. To trochę wzbogacona wersja klasycznego przepisu na wątróbkę z cebulą i jabłkiem, przez dodanie pieczarek i śmietany lub jogurtu. Dorzucamy na patelnię wątróbki i wlewamy śmietanę lub jogurt z przyprawami. Łącznie: 30 min. Ilość porcji 3 osoby Wątróbka drobiowa z pieczarkami w sosie śmietanowym Rozgrzewamy na patelni olej, wrzucamy wątróbki i obsmażamy co jakiś czas mieszając do momentu aż zmiękną.