Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz, aż wierzch będzie rumiany i pasztet będzie odstawać od brzegów - trwa to zwykle od 60 do 80 minut. Wszystkie mięso (udka, boczek, wątróbkę) oraz warzywa zmiel przez maszynkę, używając sitka z drobnymi oczkami. Umyte udka zalej w dużym garnku bulionem, dodaj boczek, warzywa, liście laurowe, ziarna pieprzu i ziele angielskie. Dodaj ubitą pianę z białek i ponownie wymieszaj - ale tym razem delikatnie. Marchew i pietruszkę obierz i pokrój na kawałki o długości około 5 cm. Z wywaru wyjmij boczek, wątróbkę i warzywa. Udka wyjmij, do garnka włóż wątróbkę i gotuj przez 5 minut. Dopraw ją solą i pieprzem, wsyp żurawiny i wyłuskane orzeszki pistacjowe, dodaj żółtka, dokładnie wymieszaj. Doprowadź do wrzenia i gotuj na średnim ogniu do całkowitej miękkości mięsa drobiowego.