BIGOS MEKSYKAŃSKI SKŁADNIKI: - 3 kg kapusty kwaszonej - 1 kg pieczarek - 60 g suszonych borowików - 20 dag suszonych śliwek - 2 słoiczki powideł śliwkowych - 2,5 słoiczka koncentratu pomidorowego - 2 puszki kukurydzy - 1,3 kg łopatki - 1 cebula - 30/40 dag boczku surowego - smalec - przyprawy (ziele angielskie, liść laurowy, przyprawa do bigosu) PRZYGOTOWANIE: Kapustę gotujemy z liściem laurowym i zielem angielskim do miękkości. Następnie dodajemy suszone śliwki i wszystko razem podsmażamy. Łopatkę i boczek kroimy w kostkę i smażymy na smalcu. Całość doprawiamy według uznania. Łopatkę i boczek kroimy w kostkę i smażymy na smalcu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tomismaakuje.blogspot.com/2017/12/bigos-meksykanski.html