Składniki:125 g masła 125 g cukru 300 g miodu 2 łyżeczki curry / garam masala w proszku (bez czosnku!) 1 łyżka przyprawy do piernika 1 łyżeczka cynamonu 600 g mąki (plus dodatkowo do podsypywania) 1 ½ łyżeczki sody oczyszczonej Delecta 250 g ugotowanej marchewki, zmiksowanej na puree 1 jajo dodatkowo do dekoracji 2 opkakowania polewy o smaku ciemnej czekolady Delecta maczki owocowedecorada Delecta o smaku mango, truskawkowym i tutti frutti Masło, cukier i miód podgrzać mieszając do rozpuszczenia. Pierniczki nabijać na wykałaczkę, na chwilę zanurzać w polewie, wyciągnąć ocierając spód o brzeg opakowania. Pierniczki nabijać na wykałaczkę, na chwilę zanurzać w polewie, wyciągnąć ocierając spód o brzeg opakowania. Wykrajać pierniczki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i oprószonej mąką (jeżeli podsypywaliśmy mąką podczas wałkowania, to nie oprószamy). Wykrajać pierniczki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i oprószonej mąką (jeżeli podsypywaliśmy mąką podczas wałkowania, to nie oprószamy). Piec w 175C przez 6-8 minut mniejsze kształty, 8-10 minut większe. Piec w 175C przez 6-8 minut mniejsze kształty, 8-10 minut większe. Ciasto partiami rozwałkowywać na placki o grubości ok. 5mm. Ciasto partiami rozwałkowywać na placki o grubości ok. 5mm. Polewę przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Polewę przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Ciasto piernikowe schłodzić w lodówce przez 45 minut. Ciasto piernikowe schłodzić w lodówce przez 45 minut. Ciastka odkładać na kratkę lub papier do pieczenia. Ciastka odkładać na kratkę lub papier do pieczenia. Dodać ostudzone masło z miodem, cukrem i przyprawami oraz puree marchewkowe. Dodać ostudzone masło z miodem, cukrem i przyprawami oraz puree marchewkowe. Przytrzymać w górze, poczekać aż spłynie nadmiar polewy. Przytrzymać w górze, poczekać aż spłynie nadmiar polewy. I choć tutti frutti i truskawka są boskie i urzekające, to jednak tutaj najbardziej polecam Wam właśnie mango. W razie konieczności dodać nieco mąki.