Składniki na ok 40 sztuk 400 g mąki pszennej 40 g masła w temperaturze pokojowej 200 g miodu 2 jajka 1 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki przyprawy do pierników 100 g kolorowych landrynek Powstałą kulkę zawiń w folię spożywczą i włóż do zamrażarki na 30 minut lub do lodówki na całą noc. Powstałą kulkę zawiń w folię spożywczą i włóż do zamrażarki na 30 minut lub do lodówki na całą noc. Fajnie sprawdzają się również jako choinkowa ozdoba tylko przed upieczeniem trzeba zrobić dziurkę na sznureczek, do tego celu najlepiej sprawdzają się słomki do picia. Obserwując mój profil na Instagramie na bierząco dowiesz się o moich nowych przepisach. Można tak jak ja bezpośrednio na desce do krojenia lub zawinięte w ściereczkę. Chętnie Wam pokażę i powiem na wstępie, że przygotowanie jest banalnie proste, więc polecam je również przyrządzić razem z dziećmi. Ja podzieliłam je na dwie części, aby łatwiej się wałkowało. Tak przygotowane ciastka ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pierniczki z okienkiem piecz w 180°C przez 15 minut.