Masę wykładamy na podpieczony spód, wyrównujemy wierzch i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 60 min. Wykonanie: Ciasto: Przesianą przez sito mąkę mieszamy w misce z cukrem pudrem, kakao i proszkiem do pieczenia. Zagniatamy ciasto, owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 min. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 min. Polewa: Czekoladę gorzką topimy z masłem w kąpieli wodnej. Pianę z białek dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy łyżką. Następnie dodajemy zmielony biały ser, desery czekoladowe oraz proszek budyniowy i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/12/sernik-ala-monte.html