Składniki na jedną blachę ciasteczek: 1 puszka białej lub czerwonej fasoli po odsączeniu 1 i 1/2 łyżek mąki kokosowej lub ryżowej 1 jajko lub 1 łyżka nasion lnu 50 g cukru lub ksylitolu 1 łyżka oleju kokosowego lub zwykłego 1 łyżeczka przyprawy do piernika np. Takiej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego np. Takiego 2. Ciasteczka wychodzą puszyste, mięciutkie i to od was będzie zależeć czy wyczuwalne będą kawałeczki fasoli, czy dacie mąkę kokosową czy ryżową, czy może zamiast jajka, zmielone nasiona lnu. Ciasteczka po upieczeniu zostawiamy na blaszce aby trochę przestygły :) 1. Fasolę dokładnie przepłukujemy wodą i odsączamy. Do fasoli wbijamy jajko lub dajemy nasiona lnu, dodajemy cukier, olej i miksujemy wszystko na gładką masę. 2. Teraz dodajemy mąkę kokosową lub ryżową oraz przyprawę do piernika i proszek do pieczenia. Teraz dodajemy mąkę kokosową lub ryżową oraz przyprawę do piernika i proszek do pieczenia. Ciasteczka po upieczeniu zostawiamy na blaszce aby trochę przestygły :)