Składniki: - 200 g makaronu kokardki - 1 świeży brokuł - 200 g szynki wieprzowej - 1 papryka żółta - pomidorki koktajlowe - natka pietruszki - 4 łyżki majonezu - 2 łyżki gęstej śmietany 18% - sól, pieprz Brokuł podzielić na małe różyczki i w osolonej wodzie gotować około 5 minut ta by różyczki również był al dente. Ja w jednym pojemniku połowę składników ułożyłam warstwami a drugą połowę składników wymieszałam doprawiłam do smaku i przełożyłam do pojemnika. Zamyka się bardzo cicho jest szczelny, odporny na korozję i podczas zamykania nie zmniejsza się jego pojemność. Ja pieczywo od dłuższego już czasu przechowuję w chlebaku firmy Brabantia. Co do przechowywania produktów to w każdym domu nieodzownym produktem jest pieczywo. Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Sałatki możemy robić w zależności od tego jak lubimy.