Penne z mascarpone i pieczarkami

Makarony
06.12.2017 15:24
Penne z mascarpone i pieczarkami

Składniki: 300 g pieczarek 1 mała cebula 250 g mascarpone 50 g parmezanu 250 g makaronu penne + 1 łyżeczka soli szczypta soli szczypta pieprzu szczypta świeżo mielonego czerwonego pieprzu olej do smażenia garść liści rukoli Dodać na patelnię, smażyć przez kilka minut, co jakiś czas mieszając, aż powstanie gęsty sos. Smażyć przez kilka minut, co jakiś czas mieszając, aż pieczarki wyraźnie zmniejszą swoją objętość. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanym na patelni oleju. Pieczarki pokroić w cienkie plastry. Parmezan utrzeć na tarce o małych oczkach. Prosty pomysł na makaron – z mascarpone, pieczarkami i parmezanem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/penne-z-mascarpone-i-pieczarkami/