BATONIKI ŻURAWINOWE Z KOMOSĄ RYŻOWĄ

Magdalena
Desery
05.12.2017 0:15
BATONIKI ŻURAWINOWE Z KOMOSĄ RYŻOWĄ

Smacznego! Składniki: 1 szklanka płatków owsianych górskich 1 szklanka komosy ryżowej kolorowej Radix-Bis 4 łyżki siemienia lnianego 4 łyżki oleju kokosowego 1/2 szklanki soku z żurawiny Radix-Bis 3 łyżki miodu garść żurawiny suszonej 1 jajko Wykonanie: Komosę ryżową płuczemy na sitku pod bieżącą wodą, przenosimy do garnka, zalewamy dwa razy większą ilością wody (tj. 2 szklanki) i gotujemy przez 15-20 min., aż cała woda zostanie wchłonięta przez komosę. Zdrowe batoniki bez cukru... z kolorowej komosy ryżowej, płatków owsianych i z żurawiną, na miodzie 🍯 Z pewnością dodadzą energii na cały dzień. Warto je mieć pod ręką na czarną godzinę bo uratują niejedną sytuację, gdy w brzuchu zaburczy 😉 Do miski wsypujemy ugotowaną komosę ryżową i mieszamy z płatkami owsianymi, siemieniem lnianym oraz żurawiną. Olej kokosowy roztapiany w rondelku i mieszamy z miodem oraz sokiem żurawinowym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/12/batoniki-zurawinowe-z-komosa-ryzowa.html