Szybkie rogaliki drożdżowe – przepis: Składniki: 4 szkl mąki pszennej lub orkiszowej tortowej, 1 kostka masła w temperaturze pokojowej, 1/2 szkl mleka, 1 jajko, 10g świeżych drożdży lub 6g drożdży instant (suchych), 2 łyżeczki cukru, szczypta soli 1 słoiczek marmolady lub powideł Przygotowanie: Zobacz też: Wystarczy “kliknąć zdjęcie lub opis, aby zobaczyć przepis 🙂 Oponki z twaroguhttps://www.zjem-cie.pl/oponki-serowe-bez-drozdzy/ Domowa drożdżówka z jabłkami i kruszonkąhttps://www.zjem-cie.pl/drozdzowki-z-kruszonka-i-jablkiem/ Ciasto drożdżowe bez wyrastania z jabłkamihttps://www.zjem-cie.pl/ciasto-drozdzowe-bez-wyrastania/ (Odwiedzono 72 223 razy, 1 wizyt dzisiaj) Szybkie rogaliki drożdżowe doskonale komponują się z kwaskowatą czarną porzeczką lub śliwkami – takie marmolady lub powidła będą najlepsze. W tym wypadku nie musimy czekać, aż zaczyn zacznie pracować – ciasto samo z siebie wyrośnie w piekarniku. Szybkie rogaliki drożdżowe to genialne połączenie tradycji z niepohamowaną ochotą na coś słodkiego. Drożdżowe rogaliki najlepiej smakują z domową marmoladą lub powidłami. Szybkie rogaliki drożdżowe – rady: Szybkie rogaliki drożdżowe są ekspresową wersją tradycyjnych drożdżowych wypieków. Z każdej z tych części uformuj okrąg i cienko go rozwałkuj. Szukasz pomysłu na dania z tego co aktualnie masz w lodówce? Jeśli na któreś z powyższych pytań odpowiedziałaś TAK, to pozwól, że zaproponuję Ci moją najnowszą książkę Bez marnowania. Ustaw w piekarniku z termoobiegiem temperaturę 200 ° C. Wtedy mamy pewność, że podczas pieczenia nic nie wypłynie z rogalika. Dzięki temu nie czekasz, aż zaczyn zacznie pracować, a później, aż samo ciasto nabierze objętości. Formuj z ciasta wałek, który podziel na 6 części. W oddzielnej misce wymieszaj drożdże z mlekiem i cukrem.