Schab pieczony na kiszonej kapuście

Wiesław
Obiad
03.12.2017 19:19
Schab pieczony na kiszonej kapuście

Pyszne i soczyste plastry schabu pieczone z kiszoną kapustą to znakomite danie obiadowe około 1 kg schabu 2 cebule 2 łyżki smalcu z mięsem 1 kg kiszonej kapusty majeranek sól i pieprz Schab myjemy, osuszmy i kroimy na plastry. W naczyniu żaroodpornym układamy na zmianę plastry schabu z cebulą oraz solimy i pieprzymy do smaku. Tak przygotowane mięso wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. i pieczemy pod przykryciem około 1 godz. 30 min. Następnie mięso odkrywamy i pieczemy jeszcze około 15 min.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.obzarciuch.pl/2017/12/schab-pieczony-na-kiszonej-kapuscie.html