Polecam spróbować 🙂 Składniki: (na 6 sztuk) - około 150 g mascarpone - około 150 g twarożku kanapkowo-sernikowego - 1 białko z dużego jajka - 2 i 1/2 łyżki cukru trzcinowego - 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 1/2 łyżki mąki pszennej - 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej - odrobina soli - 9 herbatników o smaku czekoladowym bez cukru (u mnie z serii fit&free od Cukry Nyskie – polecam) * do przygotowania serniczków możecie również użyć tradycyjnego sera sernikowego. Takie mini serniczki możecie przygotować dla siebie na poprawę nastroju, na przyjęcie, a nawet dla koleżanek w pracy. Do każdej papilotki na dno wkruszamy 1 i 1/2 ciastka (ciastka, których używam bardzo łatwo kruszą się w rękach). Dziś polecam Wam przepis na mini serniczki z mascarpone na ciasteczkowym spodzie. U mnie w lodówce były wyłącznie 30 minut, ale warto zostawić je na dłużej. Dlatego następnym razem na pewno przygotuje je z co najmniej podwójnej porcji 😉 Następnie dodajemy ubite białko i znów krótko miksujemy na małych obrotach miksera. Są delikatne, bardzo łatwo się je kruszy, a przez to wspaniale komponują się z masą serową. Serniczki wkładamy do nagrzanego do 150 stopni piekarnik na środkowy poziom. Na spód wykorzystałam herbatniki fit&free o smaku czekoladowym Cukry Nyskie.