Lista składników 2 garście wiśni (u mnie mrożone) 2/3 szklanki wody 2 łyżeczki syropu daktylowego (lub inne słodziwo) 1 czubata łyżeczka agar agar Sposób przygotowania Wiśnie pozbawione pestek wrzucam do rondelka i zalewam wodą. Z pomocą przyszedł mi agar agar, który przez kilka miesięcy przeleżał w szufladzie z przyprawami. Dosypuję łyżeczkę agar agar i gotuję przez 2-3 minuty cały czas mieszając (najlepiej trzepaczką), aby wszystkie składniki połączyły się. Sięgam po letnie zapasy do zamrażalnika, niemniej jak tu podać maluchowi wiśnie, które po rozmrożeniu są po prostu kwaśne. 2017-11-25 22:15:01 Zapisz przepis Drukuj przepis Czas przygotowania 20 min Czas przygotowania 20 min Uwagi Jeżeli robisz większą porcję to koniecznie dopasuj ilość agar agar. Kalina początkowo podeszła do nich z dużym dystansem – nowa konsystencja, niespotykane dotąd kształty, intensywnie czerwony kolor. Dostęp do owoców i warzyw jest dosyć ograniczony – ile można jeść jabłka, gruszki czy banany. Żelki powinny być gotowe po ok 15-20 minutach. Natomiast owoce egzotyczne nie smakują tak dobrze, jak w kraju ich pochodzenia. Kupiłam go latem, planując zrobić ciasto z galaretką i nigdy pomysłu tego nie zrealizowałam.