Składniki: Biszkopt: - 5 jaj - łyżeczka proszku do pieczenia - 6 łyżek mąki - 3 łyżki cukru - 1,5-2kg jabłek lub 1,5 dużego słoika smażonych jabłek - 2 galaretki cytrynowe - 0,5 litra mleka - 1 budyń waniliowy - kostka masła - szklanka cukru - spirytus - 0,5 kostki masła - 4 łyżki cukru - 2 łyżki kakao - 1 łyżka wody - Układać: biszkopt (można usunąć skórę) - tężejące jabłka - (po stanięciu jabłek) krem - polewa - Jabłka obrać, pokroić na cząstki, usmażyć, odparować , wsypać cukier. - Wszystkie składniki polewy rozpuścić i wymieszać do uzyskania jednolitej masy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://cukiernia-pychotki.blogspot.com/2017/11/szarlotka-krolewska-krysi.html