Sałatka ze szpinakiem, pieczonym burakiem i wędzonym twarogiem / 2 porcje Składniki: sałatka: 1 duży, upieczony lub ugotowany burak 100 g szpinaku baby 1/2 kawałka wędzonego twarogu oliwa z oliwek 2 szczypty suszonego oregano na dressing: 6 łyżek oliwy z oliwek 1/3 łyżeczki miodu sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Do tego lekki dressing na bazie miodu i oliwy z oliwek i gotowe! Od niedawna w jednym z moich ulubionych miejsc, znaleźć można przepyszne, wędzony twaróg. Dla urozmaicenia smaków, można dodać podprażone na suchej patelni orzechy włoskie, słonecznik czy posypać ziarnami sezamu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2017/11/saatka-ze-szpinakiem-pieczonym-burakiem.html