🙂 składniki Ciasto: - 1/2 szklanki mąki kokosowej (70 g) - 3/4 szklanki mąki pszennej (100 g) - 1 szklanka puree z dyni (250 g) - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 1/3 szklanki cukru trzcinowego (75 g) - 2 łyżki masła orzechowego - 1/2 szklanki oleju (100 ml) - 300 ml mleczka kokosowego (użyłam mleczka 60%) Karmel: - 100 ml mleczka kokosowego - 80 g cukru trzcinowego przygotowanie - W misce wymieszaj suche składniki (mąkę kokosową, pszenną, proszek do pieczenia, cukier i cukier wanilinowy). Churros z piekarnika i smażone – przepis - Wegańska Wigilia i wegańskie Święta – 12 sprawdzonych przepisów bez mięsa, bez nabiału i bez jajek - Jak zrobić sos serowy? Przepis na sos serowy z cheddara - Jak i na co stosować sok z kapusty? - Pyszne ciasto przekładane z czekoladową chrupką i budyniem – Przepis jest bez jajek i bez laktozy – a więc muffinki są odpowiednie dla wszystkich, co jest ich ogromnym atutem. Następnie połącz wszystkie składniki – mokre składniki wlej do suchych i wymieszaj. - Gotowym ciastem napełnij papilotki do około 2/3 wysokości. W drugiej misce wymieszaj puree z dyni, masło orzechowe, olej i mleczko kokosowe). Dynia, masło orzechowe, cukier trzcinowy – czyli pyszne, miękkie, wilgotne, puszyste ciasto polane karmelem.