Kremowa zupa grzybowa

Kremowa zupa grzybowa

Składniki: Zupa: - 2 cebule - 1 ziemniak - 30 dag mrożonych grzybów - 4-5 suszonych grzybów - 1 l bulionu warzywnego - 2 łyżki masła - 150 ml śmietany kremówki - sól, pieprz, Grzanki: - kilka kromek czerstwej bagietki - 1 łyżka masła - 1 ząbek czosnku - 2 gałązki rozmarynu Zupa: Cebulę obrać i drobno posiekać. Wlać bulion, dodać suszone grzyby i całość gotować na średnim ogniu przez 30 minut. Najlepiej podawać ją w małych kokilkach, w niewielkich porcjach, gdyż jest nieco ciężka. W garnku rozpuścić masło i zezłocić na nim cebulkę. Na patelni rozpuścić masło, dodać rozgnieciony czosnek, rozmaryn i bagietkę. Ziemniaka obrać i pokroić w drobną kostkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://only-my-simple-kitchen.blogspot.com/2019/12/kremowa-zupa-grzybowa-z-grzankami.html