Bataty nadziewane wołowiną

Katarzyna
Przekąski
26.02.2018 19:12
Bataty nadziewane wołowiną

Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso smażyć około 15 minut stale mieszając, żeby nie zbiło się w grudki. Sól i pieprz do smaku Świeża bazylia Wykonanie: Bataty dokładnie wyszorować, i gotować około 25 minut w zależności od wielkości, odcedzić i ostudzić. Rodzynki 5 dag Czosnek 1 ząbek Ser żółty 10 dag Cytryna ½ szt. Dodać cebulę(część odłożyć do dekoracji) i smażyć jeszcze przez 10 minut. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiec przez około 15 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2018/02/bataty-nadziewane-woowina.html