Ketchup wymieszać w misce z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i słodką papryką. Udka zanurzać w sosie, a następnie układać w naczyniu żaroodpornym.
Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać i stopniowo dodawać do masy mieszając łyżką. 3. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec około 45 min (do suchego patyczka). …
Śmietanę połączyć z majonezem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz do smaku, wymieszać. Składniki połączyć w salaterce, lekko posolić, wymieszać i odstawić na 5 min.
Do soku dodać cukier i kwasek cytrynowy, gotować przez 10-15 minut (na początku mieszać, by cukier się rozpuścił).Gorący sok przelewać do czystych, suchych butelek i od razu zakręcać. Umyte owoce …
Boczek pokroić w paski i podsmażyć na suchej patelni. 2. Przygotować sos: majonez połączyć z jogurtem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. 1. Brokuł umyć i gotować przez 5 minut w …
2. Coca-colę wymieszać w rondelku z ketchupem, zagotować, a następnie dodać miód i (mieszając) ponownie całość na chwilę zagotować. Oprószyć je wszystkimi przyprawami, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i wymieszać …
Składniki: - szklanka makaronu w kształcie ryżu - 1 duży ogórek szklarniowy - pół pęczka koperku - puszka kukurydzy - 20 dag wędliny drobiowej - 1 łyżka majonezu - 1 …
Składniki: - forma 24x24 cm - 4 jajka - niepełna szklanka cukru - 1 opakowanie cukru waniliowego - 1 szklanka oleju - 1,5 szklanki mąki pszennej - 0,5 szklanki mąki …
Składniki: - 1 opakowanie rukoli (100 g) - filet z piersi kurczaka - przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka - suszone pomidory (100 g) - 1/2 niedużej cebuli - 1/2 czerwonej …
Składniki: - forma 24x24 cm - herbatniki (ok. 16 szt.) - Środek: - 0,5 l śmietanki 36% - 2 galaretki cytrynowe - 2 szklanki wrzątku - masa kajmakowa (ok.1/3 puszki) …
Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać i stopniowo dodawać do masy mieszając łyżką. Odłożyć garść porzeczek do posypania wierzchu, a całą resztę dodać do masy i delikatnie wymieszać. 3. …
Składniki: - 4 jajka - 1 szklanka cukru - 1 szklanka mąki - płaska łyżeczka proszku do pieczenia - ok. 120 g malin - cukier puder do posypania wierzchu - …
Następnie wyjąć, wyłożyć na herbatniki masę truskawkową, przykryć warstwą herbatników i wyłożyć delikatnie masę owoce leśne. 2. Galaretki truskawkową i owoce leśne rozpuścić osobno w 2 szklankach wrzątku, odstawić do …
3. Całość z wierzchu posmarować majonezem i wstawić (bez przykrycia) do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 50-55 min. 1. Pory pokroić w talarki i ułożyć na dnie naczynia …
I już! Marchewki umyć, obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki. Tradycyjna surówka do obiadu, która smakuje wszystkim.