Eton Mess z malinami

przepis

                    Eton Mess z malinami
08Lip
składniki

Składniki:

250 g malin

1 łyżka cukru pudru

3 łyżki malinówki*

250 g śmietany 36%

2 spore garści małych bezików

Przepis

Czas przygotowania: 30 minut

Maliny przebrać, opłukać, osuszyć. Owoce zasypać cukrem pudrem, dodać nalewkę malinową (zamiast nalewki malinowej można użyć innego aromatycznego alkoholu lub go pominąć) – odstawić na 20 – 30 minut. Część malin rozgnieść widelcem, część pozostawić w całości.

Kremówkę ubić bez cukru do gęstości, nie powinna być zbyt sztywna.

Beziki lekko rozgnieść. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać, pozostawiając kilka owoców do ozdoby. Podawać natychmiast po przyrządzeniu, ozdabiając zielonymi listkami i bezikami

Zobacz rownież:
author
następna inspiracja
Zobacz również:
następna inspiracja