Zapiekanka ryżowa z tuńczykiem i ananasem – prosty i szybki przepis krok po kroku

Magdalena
Zapiekanki
23.11.2017 17:15
Zapiekanka ryżowa z tuńczykiem i ananasem – prosty i szybki przepis krok po kroku

Zapiekanka ryżowa z tuńczykiem i ananasem – prosty i szybki przepis krok po kroku Do przygotowania zapiekanki ryżowej z tuńczykiem będziecie potrzebować: - 200 g ryżu (ja używam ryżu brązowego w woreczkach) - 1 puszkę tuńczyka w oleju lub w wodzie - ½ puszki kukurydzy - ½ puszki ananasa (5-6 plasterków) - 3-4 łyżki majonezu - ok. 100 g sera żółtego - sól do smaku Jeśli tak jak ja lubicie połączenie tuńczyka z ananasem, to ten przepis stworzony jest dla Was! 😉 Zapiekankę przygotowuję w naczyniu żaroodpornym o średnicy 23 cm, a w przepisie podaję proporcje na 2 osoby 😉 Zapiekanka ryżowa z tuńczykiem i ananasem – prosty i szybki przepis krok po kroku Jesienią nie tylko chętniej piekę ciasta, ale również częściej przygotowuję na obiad zapiekanki. Zapiekanka ryżowa z tuńczykiem i ananasem – wykonanie krok po kroku: - Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po tym czasie nasza zapiekanka ryżowa z tuńczykiem i ananasem jest gotowa do wyjęcia z piekarnika i podania. A jeśli szukacie innego pomysłu na zapiekankę, polecam taką z kaszy jaglanej z warzywami 😉 Zapiekanka z kaszy jaglanej z warzywami – Będzie to zapiekanka ryżowa z tuńczykiem i ananasem, która praktycznie robi się sama. Ja bardzo lubię po wyłożeniu porcji na talerz, polać ją ketchupem – wtedy smakuje jeszcze lepiej Mam wtedy ochotę na pyszny, ciepły, a przede wszystkim szybki obiad, który nie będzie ode mnie wymagał zbyt dużego wysiłku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://okiemblondynki.pl/zdrowy-tryb-zycia/przepisy/zapiekanka-ryzowa-z-tunczykiem-i-ananasem/