Burgery (kotlety) z czerwonej fasoli i ryżu

Anna
Obiad
22.11.2017 18:50
Burgery (kotlety) z czerwonej fasoli i ryżu

łyżeczka wędzonej papryki lub słodkiej papryki 0,5 łyżeczki ostrej papryki w proszku 1 czerwonej cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki ciemnego sosu sojowego (lub sosu sojowego bezglutenowego) 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju - Tak przygotowane kotleciki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, którą uprzednio posmarować olejem, wtedy kotleciki nie będą przywierać i będzie łatwiej je przekręcić na drugą stronę. Umiejętny dobór składników, w tym przypraw sprawi, że kotleciki zarówno wegańskie, jak i wegetariańskie zyskują na smaku. Po upływie 20 minut kotleciki obrócić na drugą stronę, piec kolejne 10-15 minut. Inspiracja: Jadłonomia 2 puszki czerwonej fasoli 2 torebki ugotowanego i przestudzonego ryżu 1,5 łyżeczki kminu rzymskiego 1 Wystarczy je podać w bułkach lub z ulubioną surówką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://fabrykapomyslow50.blogspot.com/2017/11/burgery-kotlety-z-czerwonej-fasoli-i.html