Polędwiczki w kremowym sosie własnym

Kasia
Obiad
20.11.2017 17:37
Polędwiczki w kremowym sosie własnym

Składniki - 500 g polędwiczki wieprzowej - średnia cebula - 250 ml śmietanki 30% - liść laurowy - 2 ziarna ziela angielskiego - ząbek czosnku w łupinie - sól i pieprz - olej do smażenia - pół szklanki wody Wbrew pozorom przygotowanie polędwiczek w takim pysznym sosie nie generuje dużo pracy, zrobicie je także dość szybko, bo w niecałą godzinę. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy z dwóch stron polędwiczki, aż się mocno zezłocą. Polędwiczki w kremowym sosie własnym podałam razem z plackami marchewkowo-ziemniaczanymi. To połączenie doskonale sprawdzi się w roli niedzielnego obiadu – wspaniała alternatywa dla polędwiczek smażonych. Przepis na polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie własnymDrukuj przepis Kiedy polędwiczki się podsmażą dodajemy na patelnie cebulę, czosnek, ziele angielskie oraz liść laurowy. Następnie, kiedy część wody odparuje, zalewamy całość śmietanką i gotujemy na małym ogniu, do momentu, aż sos zgęstnieje. Ta propozycja przygotowania polędwiczek jest przepyszna – zrobicie raz, a będziecie na pewno do tego przepisu wracać. Jeżeli panujecie wykwintny obiad, zróbcie te polędwiczki – gwarantuję, że każdy będzie zachwycony ich smakiem!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kuchniabazylii.pl/2017/11/poledwiczki-w-kremowym-sosie-wlasnym/