Potrzebujemy: - 3 szklanki maki razowej typ 2000 - 1 szklanka mąki pszennej typ 600 - 1 szklanka płatków owsianych - 1 łyżka cukru - 1 łyżka soli - 1 szklanka siemienia lnianego - 3 torebki kawy zbożowej (u mnie Anatol) - 2 łyżki miodu naturalnego - trochę ziaren słonecznika - wody tyle ile weźmie ciasto Pieczemy w rozgrzanym piekarniku najpierw 30 minut w temperaturze 190 stopni, a potem zmniejszamy do 180 i pieczemy jeszcze 30 minut. Już samo przygotowywanie i dobieranie składników jest ciekawe bo za każdym razem można zrobić inne pieczywo, które nam się nie znudzi. Gotowy chleb zostawiamy do wystudzenia w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tylkopysznie.blogspot.com/2017/11/chleb-na-kawie-zbozowej.html