Sernik z mango kokosowy spód: 50 g masła 130 g wiórków kokosowych 2 białka 90 g drobnego cukru masa serowa: 800 g twarogu trzykrotnie mielonego na serniki 100 g drobnego cukru 300 g pulpy z mango z puszki lub zmiksowanego, bardzo dojrzałego mango 2 żółtka 1 jajko 1 i 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej galaretka mango: ½ mango 200 g pulpy z mango 10 g żelatyny 50 g wody Piekarnik nagrzać do 180 st. Masło roztopić i odstawić do ostygnięcia. Sernik wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec około 15 minut, po tym czasie zmniejszyć temperaturę na 150 stopni C i piec jeszcze około 60 minut. Co powiecie na egzotyczny sernik z masą z mango na kokosowym spodzie? Pulpę z mango wymieszać z rozpuszczoną żelatyną, całość wylać na wierzch sernika. Mango pokroić na plastry i ułożyć fantazyjnie na wierzchu sernika. Gdy całkowicie ostygnie umieścić w lodówce na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Piekarnik wyłączyć, sernika nie wyjmować tylko studzić go przez 30 minut w uchylonym piekarniku, wtedy wyjąć i przełożyć na blat. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypać cukier. Do miski włożyć ser, cukier oraz pulpę z mango. Gotową masę serową wylać na podpieczony spód. Masę wylać na dno tortownicy. Ciasto wstawić do lodówki na min godzinę, by galaretka zastygła. Wykorzystałam gotową pulpę House of Asia, chyba najlepsza na rynku.