SKŁADNIKI 20 g drożdży łyżeczka cukru 550 g mąki 330 ml wody łyżka oliwy 1,5 łyżeczki soli mini bakłażan plastry pomidorów 150 g żółtych i czerwonych pomidorów koktajlowych plastry cytryny kilka rozetek brokułów rozmaryn plastry czerwonej cebuli pestki dyni siemię lniane SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Układamy warzywa wciskając je w ciasto - drobne pomidory w całości i przecięte na pół, plastry pomidora, bakłażana i cebuli oraz ugotowane brokuły. Układamy warzywa wciskając je w ciasto - drobne pomidory w całości i przecięte na pół, plastry pomidora, bakłażana i cebuli oraz ugotowane brokuły. Drożdże rozcieramy z cukrem, dolewamy 2 łyżki wody, posypujemy niewielką ilością mąki i odstawiamy do wyrośnięcia na 15 minut. Drożdże rozcieramy z cukrem, dolewamy 2 łyżki wody, posypujemy niewielką ilością mąki i odstawiamy do wyrośnięcia na 15 minut. Czerwone talerze Ambition W sklepie Dajar na hasło ZDROWA-JESIEŃ otrzymacie zniżkę 10% na produkty Ambition (rabat obowiązuje do 31.12.2017r.) Raz jeszcze zostawiamy do wyrośnięcia na ok 10-15 minut. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 25-30 minut (wypieczona focaccia powinna mieć złocisty kolor). Raz jeszcze zostawiamy do wyrośnięcia na ok 10-15 minut. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 25-30 minut (wypieczona focaccia powinna mieć złocisty kolor). Przepis bierze udział w konkursie Zdrowa jesień na talerzu Focaccia to tradycyjne włoskie danie trochę przypominające pizzę, choć od pizzy jest o wiele grubsze. Zostawiamy pod przykryciem na 20 minut. Zostawiamy pod przykryciem na 20 minut. Przykryte kuchenną ściereczką zostawiamy do wyrośnięcia na godzinę. Przykryte kuchenną ściereczką zostawiamy do wyrośnięcia na godzinę. Przez kilka minut wyrabiamy ciasto.