SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli SKŁADNIKI NA MASĘ KUBUŚ: 1 litr soku Kubuś 3 budynie waniliowe Sok z połówki cytryny SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANKOWY: 500 ml śmietanki kremówki 1 galaretka pomarańczowa 250 ml gorącej wody DODATKOWO: opakowanie Delicji pomarańczowych 2 galaretki pomarańczowe 600 ml gorącej wody sok wyciśnięty z całej pomarańczy Puszysty biszkopt, masa budyniowa na bazie soku Kubuś, krem śmietankowy o lekko pomarańczowym smaku. Kremówkę ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania powoli wlewamy tężejącą galaretkę. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy razem ze szczyptą soli na sztywną pianę. Po zagotowaniu wlewamy wcześniej przygotowaną mieszaninę soku z budyniem, cały czas energicznie mieszając. W 4-5 porcjach dodajemy przesiane mąki i bardzo delikatnie mieszamy łyżką lub szpatułką. Pokrywamy wierzch ciasta galaretką i wkładamy do lodówki na minimum kilka godzin. Galaretkę rozprowadzamy w szklance wody i zostawiamy do całkowitego wystudzenia i lekkiego zagęszczenia. Gorący krem wylewamy na biszkopt, wyrównujemy i zostawiamy do ostudzenia. Dodajemy po jednym żółtku i miksujemy na najniższych obrotach miksera.