Rolada z indyka z pieczarkami i sosem serowym

Sylwia
Obiad
03.11.2017 12:21
Rolada z indyka z pieczarkami i sosem serowym

Czas wykonania: : 1 h 45 min Ilość porcji: 8-10 plastrów Składniki: 1 kg piersi z indyka 20 g masła sok z ½ cytryny 3 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu ½ łyżeczki ostrej papryki Farsz: 300 g pieczarek 100 g sera żółtego ½ łyżeczki pieprzu 1 łyżka soli 1 łyżeczka (15 g) masła Sos serowy: 100 g sera żółtego 400 ml mleka 25 g masła 1 ½ łyżki mąki pszennej ½ łyżeczki pieprzu ziołowego 1 łyżeczka soli Dodatkowo: sznurek wędliniarski rękaw do pieczenia Przygotowanie: Farsz: Cebulkę podsmażyć na maśle, dodać pieczarki starte na grubych oczkach i dusić przez 20 minut pod przykryciem. Krucha rolada z indyka z pieczarkami polana gęstym sosem serowym idealnie sprawdzi się na niedzielny obiad oraz inne spotkania w gronie rodziny i przyjaciół. Po tym czasie rozciąć worek, mięso polać oliwą i piec przez kolejne 15 minut (do czasu zarumienienia) w 230-250 stopniach (od góry). W tym przypadku sos serowy jest najlepszym pomysłem, ponieważ idealnie współgra z pieczarkowo – serowym farszem. Sos: W niewielkim garnku roztopić masło i wymieszać je z mąką na gładką papkę. Mięso włożyć do rękawa do pieczenia i piec 45 minut w 180 stopniach (góra-dół). Następnie zdjąć pokrywkę i smażyć do czasu, aż cała woda odparuje (około 10 minut).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/rolada-z-indyka-z-pieczarkami-i-sosem-serowym/