Placek zdejmujemy z patelni na deskę, smarujemy sosem i obkładamy ulubionymi dodatkami (u mnie tym razem ser pleśniowy, szynka pokrojona w paseczki i połówki koktajlowych pomidorów). A pizza z patelni to prosty sposób na ekspresowe danie, równie smaczne jak tradycyjna pizza z piekarnika. Pizzę ponownie układamy na gorącej patelni i smażymy na małym ogniu pod przykryciem ok. 5 minut. Pizza z patelni: Składniki: 25 g świeżych drożdży ¾ szklanki mąki pszennej* ¼ szklanki ciepłej wody* 1 łyżka oleju Placek smażymy na rozgrzanej i suchej patelni po około 3 minuty z każdej strony. Wielkość pizzy oraz dodatki zależą od preferencji smakowych i od wielkości patelni na której zamierzacie ją przygotować. A tak na serio to miałam dyżur popołudniowy w internacie, więc nie miałam czasu na gotowanie.