Przepisów na pierogi na blogu jest cała masa, mają różne rodzaje farszu i różne rodzaje ciasta: Ruskie pierogi z boczkiem Pierogi z kaszą jaglaną i serem Piwne pierogi z kapustą, grzybami i z kminkiem (piwne kapuśniaczki) Tym razem pierogi podawałam podsmażane na tłuszczu wytopionego z drobno pokrojonego boczku, po wyłożeniu na talerz, posypałam pierogi z kaszanką skwarkami z boczku. Przepis na 16 pierogów: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki wrzącej wody sól Farsz: 2 kaszanki 1 duża cebula 1 łyżka miodu sól i pieprz do smaku wędzony boczek Przygotowanie: 1 szklankę mąki przekładamy do misy robota, dodajemy szczyptę soli i wlewamy 1/2 szklanki wrzącej wody, wyrabiamy elastyczne ciasto hakiem robota, następnie odstawiamy je w chłodne miejsce na 30 minut. Na blogu do tej pory miałam tylko przepis na Kaszankę z grilla. Cebulę kroimy w kostkę i karmelizujemy we wrzącym miodzie, dodajemy na patelnię pokrojoną kaszankę obraną z osłonek, chwilkę dusimy, doprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy do wystygnięcia. Pierogi z kaszanką i karmelizowaną cebulą przyśniły mi się i zrobienie ich chodziło mi po głowie od pewnego czasu. Pora na przełamanie stereotypów i przygotować pierogi z kaszanką i karmelizowaną cebulą. Ostatnio tak mam, że śnią mi się niestworzone jeszcze przeze mnie dania, rano się budzę i mam pomysł na nową potrawę.