Rydze na maśle z czosnkiem i śmietaną

Pati
Przekąski
02.11.2017 12:10
Rydze na maśle z czosnkiem i śmietaną

Korzystając z ostatnich dni, kiedy jeszcze są grzyby udało mi się zebrać kilka dorodnych rydzów 😉 Składniki: około 200 g świeżych rydzów 2 łyżki masła ząbek czosnku 1 łyżka śmietany 18% świeżo mielony pieprz sól Rydze oczyszczamy i obcinamy nóżki. Są świetnym dodatkiem do obiadu lub po prostu do chleba. Rydze na maśle z czosnkiem i śmietaną Smażymy na średnim ogniu około 15 minut co jakiś czas mieszając, grzyby powinny się ładnie zarumienić. Najsmaczniejsze są po prosu podsmażone na maśle z odrobiną czosnku i śmietany. Na patelni roztapiamy masło, po roztopieniu zbieramy z powierzchni białą pianę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://patigotuje.pl/dodatki/do-dan-glownych/rydze-masle-czosnkiem-smietana/