niedziela, 5 lutego 2017 Torcik leśny mech szpinak mrożony - 35 dag cukier - 20 dag jajka - 4 szt olej - 1 szkl mąka pszenna - 1 szkl mąka krupczatka - 1 szkl proszek do pieczenia - 3,5 łyżeczki KREM: śmietana 36% - 500 ml śmietan - fin - 3 szt cukier puder - 3 łyżki DODATKOWO: owoc granatu Śmietaną przekładamy pierwszą częśc ciasta, przykrywamy drugą częścią ciasta, ponownie nakładamy śmietanę i smarujemy także boki ciasta. Do miski wbić jajka i wsypac cukier, zmiksowac na wysokich obrotach na puszysta masę. Śmietanę ubijamy na sztywno dodając pod koniec śmietan - fix i cukier puder. Następnie dalej miksując powoli wlewamy olej i wsypujemy przesiane mąki z proszkiem. Na wierzchu posypujemy pokruszonym ciastę oraz nasionami granatu.