Pyzy

Obiad
28.10.2017 9:37
Pyzy

Na farsz: - dowolne mięso gotowane (można wykorzystać z rosołu) - 1 jajko - sól - pieprz - czubryca czerwona (ten zestaw przypraw można kupić w sklepach ze zdrową żywnością, ale jeśli nie będziecie mieli, to dodajcie swoje ulubione) Potrzebujemy: - 100 dag ziemniaków - 1 jajko - sól - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 2 łyżki mąki pszennej Ugotowane pyzy można polać tłuszczem ze skwarkami lub cebulką lub bez zjeść bez okrasy, a do tego szklanka czerwonego barszczu. Wrzucamy na wrzątek i gotujemy 5-6 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Wykładamy na gazę i bardzo mocno wyciskamy sok, a masę ziemniaczaną wrzucamy do ugotowanych ziemniaków. Raz na jakiś czas to chyba można dłużej posiedzieć w kuchni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tylkopysznie.blogspot.com/2017/10/pyzy.html