Polecam Wam także pyszne przepisy na: – kotlet schabowy – schabowy inaczej – pulpety w sosie pomidorowym – zupa ogórkowa – zupa pieczarkowa – zapiekanki z pieczarkami – czerwone pesto I pyszne makarony: Makaron z suszonymi pomidorami i szpinakiem Makaron z tuńczykiem Makaron z kurkami i szpinakiem Makaron z polędwicą i pieczarkami Makaron z boczkiem Makaron smażony z kurczakiem Cytrynowy makaron ze szparagami Lasagne ze szpinakiem Makaron z bakłażanem – alla norma Makaron Boeuf Strogonow Makaron z kurkami Makaron z tofu Makaron z pesto i pomidorkami Makaron bolognese jednogarnkowy Makaron z szynką parmeńską Caccio e peppe – rzymski makaron Pad thai z kurczakiem Lasagne (lasagne bolognese) Makaron carbonara Makaron z czerwonym pesto Makaron z pulpecikami w sosie pomidorowym Makaron z pieczarkami Makaron z kurczakiem Makaron z awokado – 1/2 szklanki oliwy z pierwszego tłoczenia Pozostałe składniki: – opakowanie makaronu nadziewanego serem typu parmezan – 20-30 dag polędwicy wieprzowej – świeżo mielony czarny pieprz PRZYGOTOWANIE: Zacznijcie od włączenia piekarnika i nastawienia wody na makaron. Składniki zielone pesto (do tego dania wystarczy połowa porcji): – 10 dag liści świeżej bazylii – 4 ząbki czosnku – 8 łyżek tartego parmezanu – 1/4 szklanki orzeszków piniowych Do makaronu zrobiłam własnoręcznie pesto w wersji klasycznej z bazylii, a dodatkowo przygotowałam polędwice, aby mój mężczyzna również poczuł się najedzony. Razem z patelnią (warto mieć taką którą można podgrzać) włóżcie do piekarnika nagrzanego do 200st C na 10 min. Na odrobinie oleju obsmażcie polędwicę po 2 min z każdej strony. Dziś mam dla Was prosty przepis z wykorzystaniem gotowego makaronu typu ravioli lub innej nadziewanej wersji.