Stek z kangura - jak zrobić

Kasia
Obiad
26.10.2017 9:42
Stek z kangura - jak zrobić

W zasadzie przygotowanie steku z kangura nie różni się niczym od przygotowywania steków wołowych, wymaga jednak około 2 razy więcej czasu na smażenie – kangur tak jakby wolniej dochodzi. Aby zjeść steki z kangura, musiałam czekać dwa dni, aż mięso się rozmrozi (najlepiej odmrażać w lodówce) i zamarynuje 😉 Wolałabym kupić sprawdzoną wołowinę, ale warto było spróbować, chociaż smak niczym się nie wyróżnia, trudno mi nawet go do czegoś porównać… Taki najlepszy według mnie to średnio wysmażony, ale smażony, aż około 8 minut z jednej strony. Drugiego smażyłam około 5 minut z jednej strony, był jednak jeszcze zbyt krwisty. Pierwszego steka przyrządziłam bardzo krwistego – smażyłam po 3,5 minuty z jednej strony.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kuchniabazylii.pl/2017/10/stek-z-kangura-z-salatka-ze-szpinaku/