Dodatkowo 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 1 mały słoiczek powideł śliwkowych lub inne 1 puszka ananasa w plasterkach 3 galaretki cytrynowe Biszkopt 6 jajek rozm L 1 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopty smarujemy powidłami i składamy po dwa razem Białka ubić na sztywno, a pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier stale ubijając. Budynie wymieszać z mlekiem i zagotować, stale mieszając do momentu aż powstanie gęsty budyń. Galaretki przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu Składanie ciasta Wlać pozostałą część ciasta i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 35-40 minut. Jedyną jego wadą jest to, że bardzo szybko znika. :) Skorzystałam z przepisu S. Anastazji. Masło utrzeć na puszystą masę i dodawać stopniowo wystudzony budyń.