Składniki na małą keksówkę, rynienkę: Składniki na małą keksówkę, rynienkę: - 3 jajka - 80 g mąki pszennej - 30 g mąki ziemniaczanej lub proszku budyniowego bez cukru - 100 g cukru - 2 płaskie łyżki dobrego kakao - 3/4 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia - 1 duże jabłko lub dwa małe ( u mnie dodatkowo jeszcze jedna gruszka) - 1 i 1/2 czubatej łyżki posiekanych orzechów (włoskich, laskowych ) przez około 30-40 minut do tak zwanego suchego patyczka (patyczek drewniany, wbity w ciasto, musi być suchy ) 2. przez około 30-40 minut do tak zwanego suchego patyczka (patyczek drewniany, wbity w ciasto, musi być suchy ) 3. Na sam koniec dodajemy pokrojone w kostkę owoce oraz orzechy. 3. Na sam koniec dodajemy pokrojone w kostkę owoce oraz orzechy. Następnie dodajemy partiami, wymieszane obie mąki z proszkiem do pieczenia i kakao.