Tak, więc jak najszybciej wpisuję przepis żeby nie zapomnieć co tam dodałam:) Gulasz jesienny 6 x górna część udka z kurczaka ( bez skóry i kości ) 2 cebule 2 ząbki czosnku puszka ciecierzycy 12 daktyli suszonych z Piątnica.net 0,5 kg dyni 1 jabłko winne ( u mnie łąckie ) 3 łyżki oleju rzepakowego liście jarmużu ( garść ) 0,5 l wywaru warzywnego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka raz el hanout ( mieszanka przypraw arabskich- ogólny skład Curry, kolendra, kumin, papryka, sól, pieprz, koper, ziele angielskie ) Cebulę i czosnek obrać i posiekać drobno. Gdy cebula i czosnek lekko się podsmażą dodać kurczaka, dodać wywar i zamieszać, po chwili dodać dynię, jabłko i daktyle. Dodać ciecierzycę z puszki oraz jarmuż ( liście oberwać z łodyg i porwać na mniejsze kawałki ). Zamieszać, przykryć pokrywką i dusić przez ok 15 minut, co jakiś czas mieszając. Gulasz jesienny, to trochę inny gulasz niż te przez nas znane, pełne mięsa, tłuszczu. Jabłko obrać, wykroić gniazdo nasienne, pokroić w grubą kostkę.